Nomads İstanbul’da Mezeler: Geleneksel Tatların Modern Yorumu
Nomads İstanbul, misafirlerine sadece bir yemek değil, aynı zamanda Türk meze kültürünün eşsiz bir yolculuğunu sunuyor. Taptaze malzemeler, kaliteli zeytinyağı ve bölgesel baharatlarla hazırlanan meze çeşitleri, Akdeniz ve Orta Doğu’nun en seçkin lezzetlerini bir araya getiriyor.
Menünün öne çıkanlarından biri, nar ekşisi, taze otlar ve yöresel baharatlarla hazırlanan Antakya usulü zeytin salatası. Yine hafif ve doyurucu bir başlangıç isteyenler için Lübnan usulü fava, zeytinyağı ve aromatik tatlarla zenginleştirilmiş benzersiz bir seçenek. Patlıcan mutabbal, közlenmiş patlıcan ve tahin ile hazırlanan dumanlı ve yoğun aromasıyla sofraların yıldızı olurken, vişne yaprağı sarması otantik bir dokunuşla damaklarda iz bırakıyor.
Meze denildiğinde akla gelen klasik humus, nohut ve tahin ile kremsi bir lezzet sunarken; cacık, yoğurt, salatalık, dereotu ve nane ile ferahlatıcı bir tat katıyor. Sofraların gözdesi olan pancar tabbule, bulgur, limon, zeytinyağı ve taze otların birleşimiyle sağlıklı ve renkli bir başlangıç sağlıyor.
Nomads’in geniş vegan ve vejetaryen dostu meze çeşitleri, sağlıklı, hafif ve doyurucu bir deneyim arayan herkes için ideal. Bakır tepsilerde şık sunumlarla gelen bu mezeler, İstanbul’un kalbinde, Boğaz manzaralı Nomads Restaurant & Bar atmosferinde, doğu ile batının birleştiği benzersiz bir sofraya davet ediyor.
Antakya Hatay Zeytin Salatası
Kaliforniya Biberi, Taze Soğan, Maydanoz, Nane, Biber Salçası, Domates Salçası, Zeytinyağı, Nar Ekşisi
Lübnan Favası
Bakla, Kuru Soğan, Dere Otu, Zeytinyağı, Zerdeçal, Sarımsak
Atom
Arnavut Biberi, Süzme Yoğurt, Labne, Sarımsak ve Ceviz
Börülce
Salatalık Turşusu, Nane, Maydanoz, Taze Soğan, Börülce,
Patlıcan Salatası
Limon Suyu, Zeytinyağı, Yumurta Sarısı, Sarımsak ve Hardal
Cacık
Süzme Yoğurt, Salatalık, Nane, Dere Otu, Sarımsak, Elma Sirkesi, Siyah Zeytin
Vişneli Yaprak Sarma
Vişne Sosu, Pirinç
Mutabbal
Süzme Yoğurt, Kızartılmış Patlıcan, Tahin, Antep Fıstığı Tozu, Sarımsak
Hummus
Nohut, Tahin
Pancarlı Tabule
Limonsuyu, Zeytinyağı, Bulgur, Pancar, Sarımsak, Nar Ekşisi, Maydanoz, Nane, Taze Soğan